Filmske projekcije i pozorišne predstave u inđijskim selima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2018, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmske projekcije i pozorišne predstave u inđijskim selima

Kulturni centar Inđija organizovaće u tekućoj godini brojne pozorišne predstave i filmske projekcije u seoskim sredinama inđijske opštine. Prvi filmovi emitovaće se već početkom februara i biće posvećeni najmlađima.

Prema rečima direktorke Kulturnog centra Ružice Jovanović, sale koje u ovom momentu ne mogu da ispune mogućnost za prikazivanje filmova neće ostati uskraćene i bez programa, već su za njih organizovane prikazivanje dečije predstave u čiju organizaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su uključene i škole.

"Saradnja sa Domovima kulture, mesnim zajednicama i školama u naseljenim mestima biće proširena i potrudićemo se da u svakom selu makar jednom mesečno bude organizovana projekcija filma, predstave, izložbe ili muzički program. U svakom slučaju voljni smo da pomognemo kako bi domovi kulture po selima živnuli i ponudili neki sadržaj svojim meštanima nakon višedecenijske pauze", najavila je Jovanović.

Slaba kulturna ponuda u selima inđijske opštine navela je rukovodostvo Kulturnog centra da u ovoj godini krene sa organizovanjem filmskih projekcija i pozorišnih predstava u seoskim domovima kulture.

Organizovanjem kulturnih dešavanja u seoskim sredinama, lokalna samouprava želi da približi kulturne sadržaje svim stanovnicima inđijske opštine, odnosno, ove aktivnosti predstavljaju jednu od mera izjednačavanja uslova života u selu i gradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.