Film Marka Simića Grad koji peva na Sinema sitiju

Izvor: Blic, 26.Avg.2013, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film Marka Simića "Grad koji peva' na Sinema sitiju

Premijera dugometražnog dokumentarnog filma "Grad koji peva" (La Ciudad qui canta) u režiji Marka Simića premijerno će biti prikazan u četvrtak, 29. avgusta na Sinema sitiju.

Film će, kao jedan od dva celovečernja filma, biti prikazan u okviru takmičarske selekcije "Up to 10.000 bucks" čiju je selekciju ove godine radila Maja Miloš.

Film "Grad koji peva" upoznaće sve gledaoce sa Kadizom i Kadižanima kroz njihov pevajući ulični karneval, koji predstavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jedinstvenu eksploziju kreativnosti, oštrog humora i muzikalnosti, koji će gledaoce sigurno nasmejati, verovarno raznežiti, a možda i inspirisati, navodi se sinopsisu filma.

Simić je rodjen u Beogradu, gde je završio filmsku školu "Kvadrat", kao jedan od mnogih sada uspešnih, đaka Svetlane i Zorana Popovića. Nakon toga, magistrirao je filmsku režiju na čuvenoj praškoj filmskoj akademiji FAMU u klasi Vere Hitilove. Tokom studija, imao je prilike da sarađuje na filmovima poput "Grimm Brothers" Terija Gilijama, "Expulsion From Paradise" Vere Hitilove, "Hell Boy", "Shanghai Knights"... Napisao je, režirao i snimio nekoliko nagrađivanih kratkih filmova, muzičkih spotova, reklama i dokumentarnih filmova.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.