Film Marka Simića Grad koji peva na Sinema sitiju

Izvor: Press, 26.Avg.2013, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film Marka Simića "Grad koji peva" na Sinema sitiju

Film će, kao jedan od dva celovečernja filma, biti prikazan u okviru takmičarske selekcije "Up to 10.000 baks" čiju je selekciju ove godine radila Maja Miloš.
Film "Grad koji peva" upoznaće sve gledaoce sa Kadižom i Kadižanima kroz njihov pevajući ulični karneval, koji predstavlja jedinstvenu eksploziju kreativnosti, oštrog humora i muzikalnosti, koji će gledaoce sigurno nasmejati, verovarno raznežiti, a možda i inspirisati, navodi se sinopsisu filma.
Simić je rođen >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u Beogradu, gde je završio filmsku školu "Kvadrat", kao jedan od mnogih sada uspešnih, đaka Svetlane i Zorana Popovića. Nakon toga, magistrirao je filmsku režiju na čuvenoj praškoj filmskoj akademiji FAMU u klasi Vere Hitilove.
Tokom studija, imao je prilike da sarađuje na filmovima poput "Grim Bradrs" Terija Gilijama, "Ekspulšn From Paradajz" Vere Hitilove, "Hel Boj", "Šangaj Najts"...
Napisao je, režirao i snimio nekoliko nagrađivanih kratkih filmova, muzičkih spotova, reklama i dokumentarnih filmova.
Godine 2010. se seli iz Praga u Španiju, u Kadiz, gde režira celovečernje dokumentarce “Grad koji peva” o čuvenom kadiškom karnevalu i jedinstvenom načinu života Kadižana i "Nekst dor famili" koji govori o integraciji stranaca u sedam različitih zemalja Evropske unije.
Međunarodni filmski festival Sinema siti počinje večeras u Novom Sadu projekcijom mađarskog filma "Fajnl Kat" (Poslednji čin: Dame i gospodo) reditelja Ðerđa Palfija u bioskopu Arena sinepleks.
Šesti Sinema siti trajaće do 1. septembra i prikazati više od 130 ostvarenja, svrstanih u 11 selekcija, na deset gradskih lokacija.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Film Marka Simića "Grad koji peva' na Sinema sitiju

Izvor: Blic, 26.Avg.2013

Premijera dugometražnog dokumentarnog filma "Grad koji peva" (La Ciudad qui canta) u režiji Marka Simića premijerno će biti prikazan u četvrtak, 29. avgusta na Sinema sitiju...Film će, kao jedan od dva celovečernja filma, biti prikazan u okviru takmičarske selekcije "Up to 10.000 bucks" čiju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.