Filipini zaplenili 757 tarantula iz Poljske

Izvor: Beta, 03.Apr.2019, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filipini zaplenili 757 tarantula iz Poljske

Filipinski carinici su bili zaprepašćeni kada su otvorili lepo upakovane kutije keksa i ovsene kaše koje su doletele čak iz Poljske i u njima videli stotine živih tarantula.Carina je zaplenila 757 paukova u pošti nedaleko od medjunarodnog aerodroma u Manili a nešto kasnije uhapsila Filipinca koji je pokušao da preuzme tarantule. Paukove je nazvao "kolekcionarskim predmetima".Filipinski zakoni o divljim životinjama zabranjuju trgovinu, skupljanje i posedovanje takvih paukova, popularnih ljubimaca medju ljubiteljima arahnida, bez neophodnih dozvola.Uprkos zaprećenih visokih novčanih kazni i kazni zatvora, u Manili je carina od prošle godine zaplenila stotine primeraka velikog broja vrsta. Medju njima su gekoni, iguane, kameleoni i popularni gmizavci zvani bradati zmajevi.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIDEO: Filipinski carinici zaplenili 757 tarantula

Izvor: Radio 021, 03.Apr.2019

Filipinski carinici su kutijama keksa i ovsene kaše koje su doletele čak iz Poljske pronašli stotine živih tarantula...Carina je zaplenila 757 paukova u pošti nedaleko od međunarodnog aerodroma u Manili, a nešto kasnije uhapsila Filipinca koji je pokušao da preuzme tarantule. Paukove je nazvao...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.