Filipini: Prisilna evakuacija sela, u klizištu 29 mrtvih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2018, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filipini: Prisilna evakuacija sela, u klizištu 29 mrtvih

Pripadnici filipinske vojske i policije prisilno su evakuisali stanovnike pet sela ugroženih zbog klizišta koje je odnelo na desetine kuća i usmrtilo najmanje 29 osoba u centralnim delovima zemlje.

Zvaničnik lokalne policije Debold Sinas je izjavio da je većina od oko 1.200 stanovnika sela sinoć evakuisana, ali i da su neki to odbili.

Sinas je dodao da je raspoređeno oko 270 vojnika i policajaca koji sprečavaju ljude da se vrate u ugrožena sela, prenosi AP. Veruje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se da je još na desetine ljudi zatrpano ispod ruševina.

Klizište, pokrenuto posle obilnih padavina, zatrpalo je juče oko 30 kuća u dva sela. Tokom vikenda bile su obilne padavine posle naleta tajfuna "Mangkut" koje su pokrenule više od 100 klizišta.

U oluji je, prema najnovijim podacima, poginulo 88 osoba, a većina njih je nastradala u klizištima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Filipini: Prisilna evakuacija sela, u klizištu 29 mrtvih

Izvor: B92, 21.Sep.2018

Manila -- Pripadnici filipinske vojske i policije prisilno su evakuisali stanovnike pet sela ugroženih zbog klizišta koje je odnelo na desetine kuća i usmrtilo 29 osoba...Zvaničnik lokalne policije Debold Sinas je izjavio da je većina od oko 1.200 stanovnika sela sinoć evakuisana, ali i da su neki...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.