Fila: Srbija nije u obavezi da Trinbunalu izruči radikale

Izvor: N1 televizija, 31.Mar.2017, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fila: Srbija nije u obavezi da Trinbunalu izruči radikale

Advokat Toma Fila izjavio je da Srbija, bez obzira na crvene Interpolove poternice, nije ni u kakvoj obavezi da uhapsi i Tribunalu izruči Petra Jojića, Vjericu Radetu i Jovu Ostojića, koji se terete zbog nepoštovanja suda i uticanja na svedoke u postupku protiv lidera SRS Vojislava Šešelja.

"Srbija ima odluku suda po kojoj te odredbe o nepoštovanjusuda, zbog kojih se gone radikali, ne potpadaju pod Zakon osaradnji sa Haškim tribunalom", rekao je Fila za Sputnjik.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
On je objasnio da Srbija nema obavezu da postupi po zahtevutog suda i podsetio na presedan - Francusku, koja to nijeuradila za Florens Artman.

Posledice Interpolove crvene poternice su da troje radikalane smeju da napuste Srbiju. Ako odu van teritorije Srbije,čak i u Crnu Goru, oni mogu da budu uhapšeni, rekao je Fila.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Fila: Srbija nije u obavezi da Tribunalu izruči radikale

Izvor: N1 televizija, 31.Mar.2017

Advokat Toma Fila izjavio je da Srbija, bez obzira na crvene Interpolove poternice, nije ni u kakvoj obavezi da uhapsi i Tribunalu izruči Petra Jojića, Vjericu Radetu i Jovu Ostojića, koji se terete zbog nepoštovanja suda i uticanja na svedoke u postupku protiv lidera SRS Vojislava Šešelja..."Srbija...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.