Fiala: Češki borbeni avioni čuvaće vazdušni prostor Slovačke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2022, 13:49

Fiala: Češki borbeni avioni čuvaće vazdušni prostor Slovačke

Češki borbeni avioni će od septembra čuvati vazdušni prostor susedne Slovačke, najavio je danas premijer Češke Petr Fiala.

Slovačka je zatražila od saveznika iz NATO da patroliraju njenim nebom, jer je odlučila da prizemlji svoje borbene avione ruske proizvodnje MiG-29, koji bi mogli da budu poslati u susednu Ukrajinu i pomognu Kijevu da se odbrani od ruskog napada, preneo je Rojters.

"Ne vidim tu nikakav problem, vlada će to sigurno odobriti", rekao je Fiala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u televizijskoj debati sa slovačkim kolegom Eduardom Hegerom.

Slovačka je 2018. godine naručila borbene avione F-16 iz SAD.

Očekivalo se da prvi avioni stignu ove godine i da isporuka bude okončana sledeće, ali se sada pretpostavlja da će isporuka biti obavljena tek 2024. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Češki borbeni avioni patroliraće iznad Slovačke

Izvor: B92, 03.Jul.2022

Češki borbeni avioni će od septembra čuvati vazdušni prostor susedne Slovačke, najavio je danas premijer Češke Petr Fiala...Slovačka je zatražila od saveznika iz NATO da patroliraju njenim nebom, jer je odlučila da prizemlji svoje borbene avione ruske proizvodnje MiG-29, koji bi mogli da budu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.