Festival “Nauk nije bauk” održava se 24. i 25. maja u Nišu

Izvor: Megafon.co, 22.Maj.2019, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival “Nauk nije bauk” održava se 24. i 25. maja u Nišu

Festival “Nauk nije bauk” održava se ove godine u Nišu jedanaestu godinu zaredom.
Ove godine, 24. i 25. maja u holu Elektronskog fakulteta u Nišu, od 10 do 19 sati, udružiće se škole, fakulteti, kompanije i druge važne institucije. Njihov cilj je promocija nauke.
Na ovogodišnjem festivalu jedni od učesnika biće i dugogodišnji prijatelji iz Makedonije i BiH. Očekuju se posetioci kako iz zemlje, tako i iz regiona, poručuju organizatori.
Biće predstavljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << 50 odabranih postavki iz sveta nauke. Grad Niš je prepoznao značaj festivala i pružio podršku. Pomogli su i LEONI, Zumtobel i VIVA sokovi, kao i Centar za promociju nauke i učenici Gimnazije “Svetozar Marković” sa profesorima.
Šta će biti predstavljeno na festivalu “Nauk nije bauk”? ETŠ “Nikola Tesla” predstaviće kombinaciju tehnike, informacione tehnologije i matematike kroz radionice u vidu STEM-a. Visoka tehnička škola u Nišu omogućiće svim posetiocima da se oprobaju u raznim takmičenjima i igricama koristeći VR naočare, dronove, 3D štampače i električni bicikl. Na štandu Gimnazije “Svetozar Marković” posetioci će moći da nauče osnove programskog jezika Python.
Nauk nije bauk jedanaestu godinu zaredom

Gimnazija “Bora Stanković” predstaviće na koji način možemo rešiti svoje probleme pomoću organskih namirnica. Tehnološki fakultet u Leskovcu pokazaće posetiocima na koji sve način možemo da iskoristimo cvet neven. Filozofski fakultet u Nišu sa Departmana za istoriju predstaviće Niš i njegove kulturno-istorijske spomenike. Departman za srpski jezik omogućio je posetiocima da intervjuišu Vuka Karadžića.
Na Festivalu će se održati druga po redu TED-Ed konferencija u organizaciji Gimnazije “Svetozar Marković”. Gimnazija “Stevan Sremac” ispričaće bajku koja se priča već 150 godina o periodnom sistemu u predstavi Promenada kroz periodni sistem elemenata.
Gde se mogu pratiti aktivnosti festivala “Nauk nije bauk”? Zvanični sajt Festivala je www.festivalnauknijebauk.edu.rs . Aktivnosti se mogu pratiti i na društvenim mrežama Fejsbuku i Instagramu. Od ove godine biće dostupna i aplikacija koju svi zainteresovani mogu da skinu na PlayStore-u.

Nastavak na Megafon.co...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Festivalu “Nauk nije bauk” po prvi put i učesnici iz Makedonije

Izvor: JUGpress.com, 22.Maj.2019

NIŠ..Na Elektronskom fakultetu Univerziteta u Nišu 24. i 25. maja održaće se Festival “Nauk nije bauk 11”, najavili su danas na konferenciji za novinare u Media reform centru organizatori, Gimnazija “Svetozar Marković” u Nišu..Organizatori veruju da će i ove godine na pravi način uspeti...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.