Felipe VI dao je mandat Sančesu za formiranje vlade: Nema podršku, ali je traži

Izvor: B92, 11.Dec.2019, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Felipe VI dao je mandat Sančesu za formiranje vlade: Nema podršku, ali je traži

Španski kralj Felipe lideru socijalista Pedru Sančesu da pokuša da formira bilo kakvu vladu, iako on još nema dovoljnu političku podršku.

Sančesova Socijalistička partija osvojila je najviše glasova na izborima i ima 120 od ukupno 350 mesta u parlamenta.

Sančes sada pregovara sa rivalskim strankama kako bi dobio njihovu podrsku.

Već ima dogovor sa levičarima iz partije Ujedinjeni koja ima 35 poslanika, ali to nije dovoljno za parlamentarnu većinu.

Španija je za četiri godine imala četiri izborna ciklusa, a ako nijedna partija ne bude uspela da formira vladu, novi izbori mogli bi da se održe sledeće godine, piše AP.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

POLITIČKA KRIZA U ŠPANIJI Sančez dobio mandat za formiranje vlade, traži podršku stranaka

Izvor: Blic, 12.Dec.2019, 00:07

Španski kralj Felipe VI dao je danas mandat lideru socijalista Pedru Sančezu da pokuša da formira bilo kakvu vladu, iako on još nema dovoljnu političku podršku drugih stranaka.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.