Fajzer: Vakcina uspešna 90,7 odsto kod dece između 5 i 11 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2021, 15:04

Fajzer: Vakcina uspešna 90,7 odsto kod dece između 5 i 11 godina

Vakcina kompanija Fajzer/Biontek se pokazala uspešnom 90,7 odsto protiv kovida prilikom kliničkog testiranja kod dece stare između pet i 11 godina, saopštio je danas američki proizvođač.

Prilikom testiranja, 16-oro dece koja su dobila placebo, inficirana su kovidom, naspram troje dece koja su bila vakcinisana, saopštio je Fajzer tokom prilaganja dokumentacije Američkoj agenciji za hranu i lekove (FDA), preneo je Rojters.

Zbog toga što među 2,268 učesnika testiranja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dva puta više dece primilo vakcinu, nego što je dobilo placebo, rezultat je pokazao da je uspešnost cepiva veća od 90 odsto.

Klinička testiranja dece stare između pet i 11 godina nisu primarno napravljena da mere efikasnost protiv kovida, već da uporede količinu neutrališućih antitela kod vakcinisane dece, sa onima kod odraslih.

Na osnovu ovih rezultata, Fajzer i Biontek su prošlog meseca saopštili da je njihova vakcina stvorila jak odgovor kod dece.

Savetnici FDA će se susresti u utorak kako bi glasali da li da preporuče da agencija odobri vakcinu za tu starosnu grupu (pet do 11 godina).

U SAD je potpuno vakcinisano 190 miliona ljudi, od čega je 11 miliona dece koja su stara između 12 i 17 godina, i oni su primili Fajzer.

Ukoliko FDA odobri vakcinu za decu od pet do 11 godina, grupa savetnika američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti, će se sastati 2. novembra da da preporuke agenciji kako bi se vakcine distribuirale.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fajzer objavio rezulate ispitivanja: Vakcina kod dece između 5 i 11 godina USPEŠNA 90,7%

Izvor: Blic, 22.Okt.2021

Vakcina kompanija Fajzer/Bajontek se pokazala uspešnom 90,7 odsto protiv kovida prilikom kliničkog testiranja kod dece stare između pet i 11 godina, saopštio je danas američki proizvođač.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.