Fajns: Voleo bih da se vratim u Beograd

Izvor: Politika, 08.Mar.2014, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fajns: Voleo bih da se vratim u Beograd

BEOGRAD – Glumac i reditelj Rejf Fajns izjavio je danas da bi voleo da novi film u njegovoj režiji bude sniman ponovo u Beogradu.

„Ako bude novog filma i postoji kreativno okruženje, voleo bih da se vratimo u Beograd i da iskoristimo potencijale koji ovde postoje”, rekao je Fajns na konferenciji za novinare.

Fajns je rekao da zajedno sa producentkinjom njegovog drugog rediteljskog ostvarenja „Nevidljiva žena” Gabrijelom Tana planira da snimi novi film, ali da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << prerano da govori o tim planovima.

„Ovoga puta voleo bih da nađem savremenu i možda originalnu temu. Sledeći film neće biti zasnovan na literaturi, želim da se odmorim od tog pravca”, rekao je Fajns.

On je dodao da je čvrsto rešio da nastavi da režira filmove, ali da će pokušati i da nastavi sa glumom i da između ta dva posla uspostavi balans, poput Orsona Velsa koji je istovremeno bio odličan glumac i reditelj.

Fajns koji je u Beogradu gost Festa, rekao je da je u filmu „Nevidljiva žena” kao reditelj nastojao da publici ostavi prostor da se udubi u likove, posebno u lik glavne junakinje Neli koju glumi Felisiti Džouns.

U programu ovogodišnjeg Festa prikazani su filmovi „Nevidljiva žena”, u kome Fajns glumi i glavnu ulogu, pisca Čarlsa Dikensa, i „Grand Budapest hotel”, gde se takođe pojavljuje u glavnoj ulozi.

Beta

objavljeno: 08.03.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fajns bi voleo da se vrati u Beograd

Izvor: Beta, 08.Mar.2014

BEOGRAD, 8. marta 2014. (Beta) - Glumac i reditelj Rejf Fajns izjavio je u subotu da bi voleo da novi film u njegovoj režiji bude sniman ponovo u Beogradu..."Ako bude novog filma i postoji kreativno okruženje, voleo bih da se vratimo u Beograd i da iskoristimo potencijale koji ovde postoje", rekao...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.