Fabrika mesa novo žarište, drugi put problemi za kompaniju

Izvor: B92, 11.Maj.2020, 08:34

Fabrika mesa novo žarište, drugi put problemi za kompaniju

Postrojenje za preradu mesa "Kargil" južno od Montreala privremeno će biti zatvoren nakon što su najmanje 64 radnika pozitivno testirano na kovid 19.

Ovo je drugi put da je kompanija doživela epidemiju u jednom od svojih objekata u Kanadi.

"Kargil" je saopštila da 64 radnika predstavlja 13 odsto ukupne radne snage u fabrici.

Kvebek je juče prešao prag od 37.000 slučajeva kovid 19, dok su još 142 osobe preminule, dok je u subotu zabeležen 61 smrtni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ishod.

Sada je u provinciji ukupno 2.928 smrtnih slučajeva i 37.721 slučaj zaraženih.

Savezna vlada se bori da shvati odluku Kvebeka da bude prva pokrajina koja će se postepeno otvarati, a istovremeno je najteže pogođena korona virusom.

Mnogi u Vladi premijera Džastina Trudoa smatraju da se ponovno otvaranje odvija prebrzo i strahuju da će Vlada morati nastaviti sa programom finansijske pomoći ako se drugi talas kovid 19 sruši nad Kvebekom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.