Fabrika mesa novo žarište u Kanadi

Postrojenje za preradu mesa "Kargil" južno od Montreala privremeno će biti zatvoren nakon što su najmanje 64 radnika pozitivno testirano na kovid 19.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.05.2020.

08:32

Fabrika mesa novo žarište u Kanadi
Ilustracija: EPA-EFE/ANDRE PICHETTE

Ovo je drugi put da je kompanija doživela epidemiju u jednom od svojih objekata u Kanadi.

"Kargil" je saopštila da 64 radnika predstavlja 13 odsto ukupne radne snage u fabrici.

Kvebek je juče prešao prag od 37.000 slučajeva kovid 19, dok su još 142 osobe preminule, dok je u subotu zabeležen 61 smrtni ishod.

Sada je u provinciji ukupno 2.928 smrtnih slučajeva i 37.721 slučaj zaraženih.

Savezna vlada se bori da shvati odluku Kvebeka da bude prva pokrajina koja će se postepeno otvarati, a istovremeno je najteže pogođena korona virusom.

Mnogi u Vladi premijera Džastina Trudoa smatraju da se ponovno otvaranje odvija prebrzo i strahuju da će Vlada morati nastaviti sa programom finansijske pomoći ako se drugi talas kovid 19 sruši nad Kvebekom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: