FSB borcima Vagnera: Ne izvršavajte izdajnička naređenja Prigožina, privedite ga

Izvor: B92, 24.Jun.2023, 08:38

FSB borcima Vagnera: Ne izvršavajte izdajnička naređenja Prigožina, privedite ga

Ruska Federealna služba bezbednosti pozvala je sve pripadnike vojne grupacije Vagner da ne donose pogrešne odluke.

FSB je apelovala na borce Vagnera da ne sprovode bilo kakve oružane akcije protiv ruskog naroda i ne izvršavaju nezakonita i izdajnička naređenja Evgenija Prigožina već da preduzmu mere kako bi ga priveli.

"Izjave Prigožina faktički predstavljaju poziv za pokretanje građanskog sukoba na teritoriji Ruske Federacije i predstavljaju zabadanje noža >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u leđa ruskim vojnicima koji se bore protiv profašističkih ukrajinskih snaga", navodi se.

FSB je takođe potvrdio i da je pokrenut krivični postupak protiv Prigožina prema članu 279 ruskog krivičnog kodeksa, a kako prenose mediji, za to je predviđena zatvorska kazna od 12 do 20 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.