FR da pokaže veću solidarnost u pogledu imigracije

Izvor: B92, 29.Avg.2018, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"FR da pokaže veću solidarnost u pogledu imigracije"

Potpredsednik italijanske vlade Mateo Salvini izjavio je da bi Francuska trebalo da pokaže veću "solidarnost i osećajnost" kad je reč o imigraciji.

On je dodao da bi Francuska trebalo da okonča svoju politiku vraćanja migranata koji pokušavaju da uđu u Francusku na graničnom prelazu Ventimilja.

"Francuski predsednik Emanuel Makron je prvi koji bi trebalo da pokaže solidarnost i osećajnost ponovnim otvaranjem granice u Ventimilji", rekao je Salvini nakon sastanka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Milanu, prenosi Rojters.

Salvini je kazao i da se pregovori sa Nemačkom vode već nedeljama i da je "nadohvat ruke" sporazum o prihvatanju migranata koji prolaze kroz Italiju i stižu do nemačke granice.

On je poručio da je Italija spremna da primi nazad onoliko migranata koliko ih druge zemlje preuzmu iz Italije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.