"FR da pokaže veću solidarnost u pogledu imigracije"

Potpredsednik italijanske vlade Mateo Salvini izjavio je da bi Francuska trebalo da pokaže veću "solidarnost i osećajnost" kad je reč o imigraciji.

Izvor: B92

Sreda, 29.08.2018.

00:38

Foto: Tanjug/AP

On je dodao da bi Francuska trebalo da okonča svoju politiku vraćanja migranata koji pokušavaju da uđu u Francusku na graničnom prelazu Ventimilja.

"Francuski predsednik Emanuel Makron je prvi koji bi trebalo da pokaže solidarnost i osećajnost ponovnim otvaranjem granice u Ventimilji", rekao je Salvini nakon sastanka s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Milanu, prenosi Rojters.

Salvini je kazao i da se pregovori sa Nemačkom vode već nedeljama i da je "nadohvat ruke" sporazum o prihvatanju migranata koji prolaze kroz Italiju i stižu do nemačke granice.

On je poručio da je Italija spremna da primi nazad onoliko migranata koliko ih druge zemlje preuzmu iz Italije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: