(FOTO) SAMO JE ODJEDNOM KRENULO DA SIPA Jako olujno nevreme pogodilo ovaj deo Srbije - obelelo kao da je pao SNEG

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2022, 17:02

(FOTO) "SAMO JE ODJEDNOM KRENULO DA SIPA" Jako olujno nevreme pogodilo ovaj deo Srbije - obelelo kao da je pao SNEG

Ledenice veličine jajeta zasule sela, načinjena velika materijalna šteta

Jako olujno nevreme praćeno krupnim gradom tokom popodnevnih sati pogodilo je sela na teritoriji novovaroške opštine. Veća materijalna šteta pričinjena je na poljoprivrednim usevima, ali i na lokalnoj putnoj infrastrukturi.

- Samo je odjednom krenulo da sipa, za par minuta sve u dvorištu je obelelo kao da je pao sneg krajem novembra. Grad je bio veličine jajeta i veoma jakog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << inteziteta. Još uvek nismo otišli u bašte da vidimo kolika je pričinjena šteta - kažu meštani.

Na najveće udaru su se našla sela Trudovo, Štitkovo i Božetići gde je usled nevremena pričinjena i šteta na pojedinim nekategorisanim putnim pravcima.

- Naši putevi su zbog velikih snegova, oluja u popriliččno lošem stanju, ovo nevreme je samo dodatno pogoršalo situaciju - dodaju meštani.

Danas su lokalno moguće kratkotrajne vremenske nepogode praćene jakim plјuskovima sa velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom, jakim i olujnim vetrom, sa najvećom verovatnoćom pojave na severu, zapadu i jugozapadu Srbije, saopštio je RHMZ.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.