(FOTO) PRETNJE SRBIMA: Ratna zastava Saudijske Arabije na ulazu u Novi Grad

Izvor: Kurir, 07.Maj.2015, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(FOTO) PRETNJE SRBIMA: Ratna zastava Saudijske Arabije na ulazu u Novi Grad

Zastava je crne boje sa ispisanim tekstom na arapskom jeziku i nacrtanim mačem

Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad danas su postupili po prijavi i izvršili uviđaj u mestu Blatna, zaseok Duboki, opština Novi Grad, gde je, kako se navodi, "tokom noći 6. i  7. maja na saobraćajni znak  postavljena ratna zastava Saudijske Arabijenosaču saobraćajnog znaka od strane jednog ili više lica", navodi se u saopštenju Centra javne bezbednosti Prijedor.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
U saopštenju  se dodaje da je zastava "crne boje sa ispisanim tekstom na arapskom jeziku i nacrtanim mačem ispod teksta".

Obavešten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka koji je okvalifikovao krivično delo "izazivanje nacionalne, rasne ili verske mržnje razdora ili netrpeljivosti". U saopštenju se navodi kako policijski službenici "nastavljaju dalji rad na rasvetljavanju navedenog krivičnog dela i pronalasku izvršioca istog".

Centar javne bezbednosti Prijedor apeluje na građane da se uzdrže od isticanja obeležja kojima se izaziva verska, nacionalna i rasna mržnja, razdor i netrpeljivost kako se ne bi stvarala uznemirenost u javnosti.

(Anadolija)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.