FILMSKA OTMICA U BEOGRADU: Elektrošokerom napao prodavca, vezao ga za stolicu, pa od oca tražio 33.000 evra!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2023, 13:23

FILMSKA OTMICA U BEOGRADU: Elektrošokerom napao prodavca, vezao ga za stolicu, pa od oca tražio 33.000 evra!

Osumnjičeni otmičar koristi falsifikovanu kinesku ličnu kartu na tuđe ime.

Policiji je 20. maja u ranim jutarnjim satima prijavljeno da je u kineskom supermarketu na Novom Beogradu, NN muškarac kineske nacionalnosti elektrošokerom i nožem napao prodavca.

Napadač je prodavca spustio u prizemni deo objekta, gde ga je vezao za stolicu i tražio novac da bi ga pustio.

Zatočeni prodavac koji je poreklom iz Kine, ali ima i holandski pasoš, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je telefonom kontaktirao svog oca koji je vlasnik supermarketa.

Otmičar je od oca otetog muškarca tražio 33.000 evra da bi mu pustio sina, nakon čega je otac elektronski uplatio 15.000 evra. Nakon toga, otmičar je od prodavca uzeo 80.000 dinara i demolirao risiver koji je odneo.

Na pultu je ostavio dve flašice sa benzinom, uz pretnju da će zapaliti objekat.

Kako se saznaje, otmičar je pobegao, a prodavac se posle izvesnog vremena sam oslobodio i pozvao policiju. Tužilac je kvalifikovao događaj kao krivično delo - otmica.

Za Kinezom je raspisana potraga. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, policijske stanice Novi Beograd su operativnim radom za samo nekoliko sati identifikovali izvršioca i raspisali potragu za kineskim državljaninom Li Wenshuang (51).

Ispostavilo se da on koristi falsifikovanu kinesku ličnu kartu na tuđe ime.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.