Evropski pokret pozvao građane da izađu na izbore

Izvor: N1 televizija, 27.Mar.2017, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski pokret pozvao građane da izađu na izbore

Pozivamo građane Srbije da iskoriste glasačko pravo i da svojim jasno izraženim političkim opredeljenjem slome političku apatiju i pokažu svoj demokratski kapacitet, poručio je Evropski pokret u Srbiji.

Građansko pravo i dužnost je da, po slobodnom izboru, date glas za vama najboljeg kandidata za predsednika Srbije. Posebno apelujemo na mlade da svojim glasom aktivno učestvuju u izgradnji sigurnije i izvesnije budućnosti, navodi se u saopštenju.

Evropski pokret >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ukazuje da se izbori za predsednika Srbije održavajue u atmosferi naglašenog evroskepticizma i uz pitanje sa kakvom Evropom će se pregovarati. Evroskepticizmu pogoduje sporost odvijanja reformi, a pre svega izostanak vidljivog i opipljivog napretka i prosperiteta za građane Srbije. Uvereni smo da je proces evropske integracije stalan podsticaj za konsolidaciju demokratije, kao i ekonomski razvoj, ističe se u saopštenju.

Naše je uverenje, navodi Evropski pokret, da kandidat za predsednika Srbije treba da zastupa i iskreno zagovara ubrzanje evropskih integracija, mir, stabilnost i dijalog sa susedima, vladavinu prava, efikasnost i nezavisnost pravosuđa.

Kandidat treba da zagovara strogu podelu vlasti na zakonodavnu, sudsku i izvršnu, demokratiju umesto partokratije, što podrazumeva demokratske vrednosti i slobode i kulturu političkog i javnog dijaloga, podstičući slobodu mišljenja i izražavanja i slobodu medija, dodaje se u saopštenju.

Očekujemo da predsednik Srbije iskaže i u praksi potvrdi evropsko opredeljenje Srbije, koje nije samo opredeljenje za članstvo u Evropskoj uniji, već i za sistem vrednosti koji EU zastupa i promoviše.

Regularnost izbornog procesa jedna je od osnovnih tekovina moderne demokratske Srbije koja nikako ne sme biti ugrožena, jer bi to bio udarac razvoju demokratije i njenih vrednosti, kao osnovi svih prava i sloboda, zaključuje Evropski pokret.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.