Evropski parlament će raspravljati o disciplinovanju Mađarske

Izvor: B92, 11.Sep.2018, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropski parlament će raspravljati o disciplinovanju Mađarske

Očekuje se da će premijer Viktor Orban braniti politiku svoje zemlje u Evropskom parlamentu.

Evropski parlament će raspravljati pokretanju disciplinskog postupka protiv Mađarske.

Poslanici će raspravljati da li desničarska vlada predstavlja ozbiljan rizik za vrednosti EU zbog njene politike o migrantima.

Ovo se dešava samo nekoliko meseci nakon što je Evropska komisija pokrenula sličnu proceduru protiv Poljske.

Međutim, ovo je prvi put >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je parlament pokušao da iskoristi moć takozvanog "Člana 7".

Očekuje se da će se mađarski premijer Viktor Orban lično boriti protiv tvrdnji, kontraargumnetima pripremljenim na više od 100 stranica.

Orban i njegova stranka Fides tvrde da su mnoge optužnice zbog povrede prava i vladavine zakona rešene odavno.

BBC novinar Nik Horp iz Mađarske javlja da su ministri u saradnji sa lokalnim provladinim medijima govorili o lovu na veštice protiv Fidesa, zbog odluke da stane u odbranu nacionalnog suvereniteta protiv, kako su rekli, liberalne elite.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

EU raspravlja o KAŽNJAVANJU MAĐARSKE, Orban spremio NEVIĐENU ODBRANU

Izvor: Blic, 11.Sep.2018

U Evropskom parlamentu danas se održava rasprava o "disciplinovanju" Mađarske zbog antimigranstske politike, a očekuje se da će se tokom debate mađarski premijer Viktor Orban lično suprotstaviti stavovima evroposlanika pošto je spremio dosije kontraargumenata na 100 strana, navodi "BBC".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.