Evropska nedelja mobilnosti u Pančevu

Izvor: RTS, 18.Sep.2018, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska nedelja mobilnosti u Pančevu

Pančevo je jedan od dve hiljade gradova koji obeležavaju Evropsku nedelju mobilnosti. Cilj te kampanje je smanjenje broja automobila na ulicama i podsticaj korišćenja drugih vidova prevoza. Tim povodom, za decu iz Ivanova organizovana je vožnja katamaranom po Tamišu.
U Evropskoj nedelji mobilnosti Pančevci se podstiču da što manje koriste svoje automobile, da idu peške ili biciklom, ali se ujedno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << promoviše i rečni saobraćaj.

Đaci osnovne škole "Moša Pijade" iz Ivanova, koji su pobedili u ekološkoj akciji prikupljanja reciklažnog otpada, dobili su nagradnu vožnju Tamišom, kako bi mogli da upoznaju grad iz drugačije perspektive.
Neki od njih prvi put su plovili Tamišom, saznali su i neke detalje iz istorije Pančeva, kakav je značaj imao rečni saobraćaj i koliko su velika atrakcija dva jedinstvena svetionika na ušću Tamiša u Dunav.
Učenici će u školi imati ekološku radionicu, a u Gradskoj upravi biće održana tribina o održivoj mobilnosti.
"Doći će stručnjaci koji se time bave i koji to istražuju, koji će dati vrlo korisne savete o tome kako vozilo koje već imate da vozite na optimalan način", kaže Gordana Vlajić, iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine, "kako da potrošite što manje goriva i emitujete najmanje otrovnih gasova."
Na kraju Evropske nedelje mobilnosti, kada se obeležava Dan bez automobila, biciklistima u gradu biće poklanjana svetlosna signalizacija.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.