Evropska komisija: Bez produženja ugovora o vakcinama sa AstraZenekom i Džonson i Džonson

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2021, 10:13

Evropska komisija: Bez produženja ugovora o vakcinama sa AstraZenekom i Džonson i Džonson

Evropska komisija odlučila je da ne obnovi ugovore o vakcinama protiv kovida-19 sa kompanijama "AstraZenaka" i "Džonson i Džonson" za narednu godinu, preneo je danas italijanski list "Stampa" pozivajući se na izvor iz italijanskog ministarstva zdravlja.

"Evropska komisija je, u dogovoru sa liderima mnogih zemalja EU, odlučila da ugovori sa kompanijama koje proizvode (virusne vektorske) vakcine, koji važe za tekuću godinu, neće biti obnovljeni po isteku", piše taj list. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Dodaje se da će se Brisel radije fokusirati na vakcine protiv kovida-19 koje koriste mRNA tehnologiju, poput vakcina "Fajzer" i "Moderna".

Evropska komisija zatražila je objašnjenje od J&J u vezi sa "potpuno neočekivanom" najavom kompanije o kašnjenju u isporuci vakcina protiv kovida-19 u EU, rekao je jedan neimenovani zvaničnik EU Rojtersu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.