Evropol: Uhapšeno 5 osoba, oduzeto pola tone kokaina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2019, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropol: Uhapšeno 5 osoba, oduzeto pola tone kokaina

Pet osoba je uhapšeno i oduzeto im je oko pola tone kokaina i 520 grama kristal meta skrivenih u kabini broda kod Azorskih ostrva u Portugalu, saopštio je danas Evropol.

U sklopu istrage pretreseno je sedam kuća.

U operaciji koju je predvodila španska policija zajedno sa odeljenjem Evropola za narkotike, presretnut je brod za koji je utvrđeno da je iz Valensije prvo plovio do Brazila, a zatim iz Brazila ka Azorskim ostrvima.

Čim je brod pristao u luku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << portugalska i španska policija su upale na brod i uhapsile članove posade.

Osim droge, zaplenjeno je i oružje sa izbrisanim serijskim brojem, novac i nautički materijal.

Uhapšeni su identifikovani kao članovi međunarodne kriminalne grupe, koja se u Španiji bavila različitim ilegalnim aktivnostima.

Grupa je koordinisala ilegalne poslove iz Holandije i organizovala transport iz Španije, u koju su dopremali drogu koju su distribuirali širom Evrope.

U akciji su učestvovale i policije Estonije, Holandije i Portugala.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.