Evropa sve opasnija? Objavljena lista, evo gde je Srbija

Izvor: B92, 21.Feb.2024, 11:09

Evropa sve opasnija? Objavljena lista, evo gde je Srbija

Istraživačka kompanija "Numbeo" objavila je podatke vezane za porast nasilja u Evropi i svetu i otkrila koje zemlje su najsigurnije.

Osim realno merljive stope kriminala, u obzir se uzimaju i subjektivne percepcije. Tu je reč o brizi o provalama, krađama ili napadima, a na rangiranje su uticale i korupcija i mito.

Prema objavljenim rezultatima, Francuska je najopasnija zemlja u Evropi. Slede Belorusija, Belgija, Švedska i Italija, a "top 10" dopunjuju Velika Britanija, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajina, Grčka, Irska i Moldavija. Na potpuno drugom kraju spektra, posebno sigurnim zemljama smatraju se Slovenija, Estonija, Monako i Švajcarska.

Srbija je rangirana na 17. mesto, iza Rusije, a ispred Nemačke. Opasnije od Srbije smatraju se Albanija (11. mesto), Bosna i Hercegovina (12), Severna Makedonija (13), tzv. Kosovo (14) i Malta (15).

Bugarska je 19. mestu, Crna Gora na 21, Mađarska na 24, Rumunija na 26, Hrvatska na 36...

Što se tiče liste najopasnijih zemalja na svetu, Venezuela je na prvom mestu.

Papua Nova Gvineja, Avganistan, Haiti i Južna Afrika takođe su veoma nesigurni, a najsigurnija zemlja na planeti je Katar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.