Izvor: Blic, 07.Jan.2018, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo šta bi se dogodilo sa vašim telom da jedete SAMO MESO

Dosta dijeta se bazira na smanjivanju ili povećanju konzumiranja mesa, ali šta bi se dogodilo telu kada bi jeli isključivo meso?

Ne bi se baš dobro proveli. Pre svega, ozbiljan nedostatak vlakna u prehrani doveo bi do konstipacije i drugih nelagodnosti - kao što je to slučaj kada su u pitanju bodibilderi koji preteruju s proteinima, piše Science Alert.

Problemi bi nastali i zbog nedostatka ugljenih hidrata, s obzirom na to da je telu za stvaranje energije pretvaranjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ugljenih hidrata u glukozu potreban šećer. Umesto razgradnje ugljenih hidrata, telo bi počelo razgrađivati masti i vitalne belančevine, što dovodi do opasnih nuspojava.

Naravno, tu je i trovanje proteinima, što takođe ima vrlo neugodne simptome.

Još jedan problem je i nedostatak vitamina C, što može uzrokovati skorbut, čiji simptomi mogu dovesti i do smrti.

Jedno od rešenja je jesti sirovo meso, s obzirom na to da kuvanje uništava vitamin C. Ali, to pak može dovesti do neugodnih bakterijskih bolesti....

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.