Izvor: RTS, 30.Avg.2021, 11:24

Eskobar umesto Palmera, na dužnost stupa 7. septembra

Karijerni diplomata Gabrijel Eskobar, zamenik ambasadora SAD u Srbiji, potvrdio je Tanjugu da od 7. septembra preuzima dužnost izaslanika Stejt departmenta za Zapadni Balkan.
Gabrijel Eskobar će na toj funkciji zameniti Metjua Palmera.

"Imenovanje je zvanično, a na novu dužnost stupam 7. septembra", rekao je Eskobar za Tanjug.
Na novoj funkciji, Eskobar će biti zadužen za rešavanje brojnih pitanja na Zapadnom Balkanu, kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za dijalog Beograda i Prištine.
Važi za odličnog poznavaoca Balkana, a za njega kažu i da je nepristrasni diplomata.
Dve godine, od avgusta 2019. godine, Eskobar je zamenik ambasadora SAD u Beogradu, do dolaska Entonija Godfrija bio je otpravnik poslova, odnosno rukovodio je diplomatskim predstavništvom SAD u Srbiji.
Prethodno je službovao u Bagdadu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Eskobar umesto Palmera, na dužnost stupa 7. septembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2021

Karijerni diplomata Gabrijel Eskobar, zamenik ambasadora SAD u Srbiji, potvrdio je Tanjugu da od 7. septembra preuzima novu dužnost - funkciju izaslanika Stejt departmenta za Zapadni Balkan...Eskobar će na toj funkciji zameniti Metjua Palmera..."Imenovanje je zvanično, a na novu dužnost stupam 7....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

ESKOBAR POTVRDIO SVOJ DOLAZAK: Prekaljeni diplomata menja Metjua Palmera, dobra ili loša vest za Srbiju?

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2021

Na novoj funkciji, Eskobar će biti zadužen za rešavanje brojnih pitanja na Zapadnom Balkanu..Karijerni diplomata Gabrijel Eskobar, zamenik ambasadora SAD u Srbiji, potvrdio je da od 7. septembra preuzima novu dužnost - funkciju izaslanika Stejt departmenta za Zapadni Balkan...Eskobar će na toj funkciji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.