Erupcija vulkana na Aleutskim ostrvima, Aljaska proglasila najviši nivo pripravnosti!

Izvor: Telegraf.rs, 21.Dec.2016, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erupcija vulkana na Aleutskim ostrvima, Aljaska proglasila najviši nivo pripravnosti!

Na Aleutskim ostrvima došlo je do erupcije vulkana, a vulkanska opservatorija na Aljasci je zbog toga proglasila najviši nivo pripravnosti za avijaciju.

Kako prenosi AP, opservatorija je saopštila da su piloti prijavili erupciju Bogoslof vulkana oko četiri časa posle podne juče.

Prvi pilot je opservatoriji rekao da je vulkanski pepeo dostigao 10 kilometara visine, nakon čega se javio još jedan pilot da kaže da je aktivnost vulkana opala.

Opservatorija je >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << saopštila i da su se para i pepeo rasuli, što je izazvalo zagađenost vazduha za lokalne zajednice.

Vulkan se nalazi severozapadno od grada Enkoridža.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erupcija vulkana na Aleutskim ostrvima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Dec.2016

Na Aleutskim ostrvima došlo je do erupcije vulkana, a vulkanska opservatorija na Aljasci je zbog toga proglasila najviši nivo pripravnosti za avijaciju. Kako prenosi AP, opservatorija je saopštila da su piloti prijavili erupciju Bogoslof vulkana oko četiri časa posle podne juče. Prvi pilot je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.