Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Dec.2015, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan ubjedio čovjeka da ne izvrši samoubistvo skokom sa mosta

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan iskoristio je svoje poznate govorničke sposobnosti da jednog čovjeka ubijedi da ne skoči s istanbulskog Bosfor mosta, prenijeli su mediji u petak.

Prilikom prelaska mosta, koji spaja evropski i azijski dio Istanbula, na visini od 64 metra, Erdoganov konvoj je prošao pored trodesetogodišnjeg muškarca koji je na mostu prijetio da će se ubiti.

Erdogan je naložio cijelom konvoju da stane i poslao tjelohranitelje kod muškarca koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << je bio spreman da skoči s mosta. Turski predsjednik se tom čoveku direktno obratio iz automobila kroz prozor i poslije razgovora s njim uvjerio ga je da uđe u vozilo.

Nakon nekoliko trenutaka čovjek je viđen kako ljubi Erdoganovu ruku, a potom ga je policija ispratila na sigurno.Prethodno je policija dva sata pokušavala da nagovori ovog čovjeka da ne skoči sa mosta na kojem je zaustavio automobil, izašao i prešao sa druge strane ograde mosta.

Njegovo djelo je različito protumačeno na društvenim mrežima. Mnogi su pohvalili Erdogana dok su njegovi kritičari naveli da bi bilo bolje da "samog sebe razuvjeri od brutalne politike koju vodi prema Kurdima".

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.