Erdogan pozvao islamske zemlje na otpor terorizmu

Izvor: NTV.rs, 21.Jan.2015, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan pozvao islamske zemlje na otpor terorizmu

ANKARA – Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je danas islamske zemlje da govore jednim glasom protiv terorizma i rasizma, ističući da pripadnici terorističke Islamske države ubijaju muslimane pod izgovorom da to čine u ime islama.
Erdogan je uoči posete Etiopiji, Somaliji i Džibutiju, rekao da ukoliko islamske zemlje budu ćutale i ako svaka sekta ostane iza svojih simpatizera, onda drugi preuzimaju njihovu ulogu i postaju „moderni Lorensi“, prenela je agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << AFP.
Turski predsednik je i ranije pominjao Lorensa od Arabije kao simbol zapadnog mešanja na Bliskom istoku.
„Sasvim je mogućno da govorimo različitim jezicima, da se razlikujemo geografski i etnički, ali moramo sve to ostaviti po strani pred licem terorizma i rasizma“, kazao je Erdogan.
On je kritikovao Savet bezbednosti UN zbog donošenja odluka o islamskom svetu, iako među pet država stalnih članica SB UN nema nijedne muslimanske države.
Tanjug 21.01.2015 14:41
Foto AP/

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan poziva islamske zemlje na otpor terorizmu

Izvor: RTS, 21.Jan.2015

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je islamske zemlje da govore jednim glasom protiv terorizma i rasizma. Erdogan je istakao da pripadnici terorističke Islamske države ubijaju muslimane pod izgovorom da to čine u ime islama. ...

Nastavak na RTS...

Erdogan: Vrijeđanje Poslanika je crvena linija za muslimane

Izvor: SandzakPress.net, 21.Jan.2015

Turska – U obraćanju na sastanku Parlamentarne unije zemalja članica Organizacije islamske saradnje (OIC), turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je kazao na se protiv islamskog svijeta vode određene operacije i pozvao na jedinstvo i solidarnost. Erdogan je podsjetio na sve izjave protiv islama,...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.