Erdogan optužio Izrael i poručio muslimanima: Branite sveta mesta posećujući Jerusalim

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2017, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan optužio Izrael i poručio muslimanima: Branite sveta mesta posećujući Jerusalim

Na Bliskom istoku ponovo napeto

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio je danas Izrael da koristi borbu protiv terorizma kao opravdanje da preotme kontrolu nad svetim mestima u Jerusalimu za muslimane.

Erdogan se obratio poslanicima iz svoje stranke u parlamentu i pozvao je muslimane da brane sveta mesta posećujući Jerusalim svakom prilikom ili šaljući pomoć muslimanima u tom gradu.

On je pozdravio odluku Izraela da ukloni detektore metala s >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mesta pođednako svetog za Jevreje i muslimane, poznatog među Jevrejima kao Brdo hrama a među muslimanima kao Haram al-Sharif.

On je, međutim, rekao da neće prihvatiti mere koje tretiraju muslimane koji žele da obave molitvu kao "teroriste".

- Ono što se sada čini je korišćenje borbe protiv terorizma kao opravdanja za otimanje džamije Al-Aksa od muslimana. Nema drugog objašnjenja za to -  rekao je Erdogan, prenosi AP.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.