Er Srbija obnovila letove za Ljubljanu

Izvor: Blic, 10.Dec.2013, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Er Srbija obnovila letove za Ljubljanu

Srpski avioprevoznik Er Srbija (Air Serbia) danas je promotivnim letom povezao Beograd s Ljubljanom.

Na Aerodromu "Jože Pučnik" dolazak aviona iz Beograda - prvi od 2010. godine, pozdravili su predsednik uprave ljubljanskog aerodroma Zmago Skobir i ambasador Srbije u Sloveniji Aleksandar Radovanović, kao i finansijski direktor Er Srbije Dimitris Kurtelis.

- Za državu Srbiju je veliko zadovoljstvo što je Er Srbija obnovila letove između Beograda i Ljubljane - rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je ambasador Radovanović dopisnicma srpskih medija u Ljubljani.

Ocenio je odnose između dve zemlje kao "veoma dobre i intenzivne", čemu svedoči "veoma dinamična komunikacija u oblasti ekonomije, kulture i turizma čemu će letovi Air Srbije još više doprineti, što doprinosi i ukupnim odnosima u regionu", rekao je Radovanović.

Istog mišljenja je i predsednik uprave Aerodroma Ljubljana Zmago Skobir, koji je na svečnosti povodom dolaska promotivnog leta istakao i da "ljubljanski aerodrom dnevnim letovima Er Srbije značajno jača vezu s Beogradom i putnicima širi izbor za putovanje preko evropskih čvorišta u ceo svet, a posebno na Istok".

Dodao je da će nova veza "bitno doprineti planiranom porastu broja putnika u idućoj godini, tako da je u letnom redu letenja predviđeno jačanje sa jednim dodatnim letom".

Er Srbija će leteti za Ljubljanu ponedeljkom, sredom, petkom i subotom u 18,30 časova, a utorkom, četvrtkom i nedeljom u 7,50 časova sa povratkom isti dan.

Letovi srpske nacionale aviokompanije, kako je istaknuto, omogućiće odlične veze sa mnogim destinacijama u Evropi, kao što su Stokholm, Rim, Beč, Kopenhagen, Brisel. Veze će se održvati i s Diseldorfom, Praom, Sstugartom, Bukureštom, Milanom i Berlinom.

Avionska veza sa Ljubljanom biće povoljnija narocito jer je Slovenija omiljena destinacija građana Srbije, a Beograd odredište Slovenaca zbog turističkih, kuturnih i privrednih centara u dve zemlje. U Ljubljanu će putnici leteti sa avionom tipa ATR72, a put do drugih destinacija iz Beograda će nastavljati erbasom A319.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.