Epilog POTENCIJALNOG napada u Roterdamu: Evo šta se desilo sa uhapšenim vozačem kombija!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Avg.2017, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Epilog POTENCIJALNOG napada u Roterdamu: Evo šta se desilo sa uhapšenim vozačem kombija!

Holandska policija reagovala odmah

Holandska policija pustila je iz pritvora vozača kombija španskih registarskih tablica uhapšenog u Roterdamu nedaleko od mesta gde je trebalo da se održi koncert koji je otkazan zbog straha od terorističkog napada.

- Muškarac je oslobođen večeras i više nije osumnjičeni u istrazi - navela je policija u Roterdamu.

Policija je juče privela španskog državljanina pošto je vozio kombi u kojem su bile plinske boce, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a nakon dojave španske policije. Koncert američkog rok benda "Allah-Las" otkazan je, a dvorana je evakuisana.

Politie bevestigt terroristische dreiging Rotterdamse Maassilo https://t.co/bhX2hmSJ5F (via @NUnl)#Maassilo #AllahLas #Rotterdam

— Michael🎄 (@michael15071997) August 23, 2017

Reč je o mehaničaru koji je "bio pod dejstvom alkohola", rekla je holandska policija dodajući da je posle istrage i pretresa njegove kuće utvrđeno da nema nikakve veze sa terorističkom pretnjom, prenosi AFP.

Španska policija takođe je navela da je muškarac prevozio "pet plinskih boca u kombiju za sopstvenu upotrebu" i da je bio potpuno pijan.

- Tokom ispitivanja utvrđeno je da vozač nema nikakve veze sa pretnjom od prethodne večeri -

Načelnik policije u Roterdamu Frank Pauv takođe se složio da je "muškarac imalo lošu sreću da bude na pogrešnom mestu u pogrešno vreme".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.