Epidemija gripa na dvema klinikama KCV

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2013, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Epidemija gripa na dvema klinikama KCV

NOVI SAD -

U Kliničkom centru Vojvodine (KCV), na klinikama za hematologiju i za nefrologiju, od gripa je obolelo ukupno 17 pacijenata, od oko 80 koliko ih je na bolničkom lečenju, saopšteno je na internet stranici Instituta za javno zdravlje Vojvodine (IJZV) u Novom Sadu.

Radi sprečavanja nastanka novih slučajeva oboljenja zabranjene su posete pacijentima na tim klinikama i preduzete sve druge neophodne mere, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << potvrdila je Tanjugu portparol KCV Jelena Jurišin napominjući da u KCV nema preminulih od posledica gripa.

Epidemija gripa, kako je navedeno u saopštenju IJZV, razvila se od pacijenata koji su u vreme prijema na bolničko lečenje već imali znake respiratornog oboljenja ili su bili u inkubaciji.

Prema dijagnozama, potvrđenim u laboratoriji za influencu Centra za virusologiju IJZV, kod četiri pacijenta potvrđen je tip B virusa gripa, a kod njih 13 tip A (H1N1).

Oba virusa su registrovani cirkulišući virusi u populaciji u sezoni 2012/13 godine i sadržani su u preporučenoj vakcini za prevenciju bolesti.

U saopštenju se navodi da su, radi suzbijanja epidemije, preduzete kliničke i epidemiološke mere kao i da su zabranjene posete pacijentima na klinikama gde je registrovana epidemija gripa.

Dva smrtna ishoda koji se mogu dovesti u vezu sa virusom gripa tipa A

U Srbiji su do sada registrovana dva smrtna ishoda koji se mogu dovesti u vezu sa virusom gripa tipa A, izjavila je nacionalna kordinatorka za grip Dragana Dimitrijević sa Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut".

Oba smrtna slučaja dogodila su se u februaru. U prvom slučaju preminula je osoba na području Beograda, a u drugom sa područja Novog Sada. Oba pacijnta su bili hronični bolesnici i oni su hospitalizovani zbog osnovne bolesti. Kod njih je potvrđen virus gripa, ali ponavljam oni su bili hronični bolesnici", rekla je Dimitrijević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić sa Pastorom o bezbednosnoj situaciji u Pokrajini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2013

NOVI SAD -..Predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor razgovarali su danas u Novom Sadu o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u Pokrajini...Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova na sastanku je dogovoreno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Epidemija gripa na klinikama za hematologiju i nefrologiju u Novom Sadu

Izvor: Blic, 16.Feb.2013

U Kliničkom centru Vojvodine (KCV), na klinikama za hematologiju i za nefrologiju, od gripa je obolelo ukupno 17 pacijenata, od oko 80 koliko ih je na bolničkom lečenju, saopšteno je na internet stranici Instituta za javno zdravlje Vojvodine (IJZV) u Novom Sadu...Radi sprečavanja nastanka novih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.