Epidemija na dve klinike u Novom Sadu

Izvor: Blic, 16.Feb.2013, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Epidemija na dve klinike u Novom Sadu

U Kliničkom centru Vojvodine (KCV), na klinikama za hematologiju i za nefrologiju, od gripa je obolelo ukupno 17 pacijenata, od oko 80 koliko ih je na bolničkom lečenju, saopšteno je na internet stranici Instituta za javno zdravlje Vojvodine (IJZV) u Novom Sadu.

Radi sprečavanja nastanka novih slučajeva oboljenja zabranjene su posete pacijentima na tim klinikama i preduzete sve druge neophodne mere, potvrdila je Tanjugu portparol KCV Jelena Jurišin napominjući da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u KCV nema preminulih od posledica gripa.

Epidemija gripa, kako je navedeno u saopštenju IJZV, razvila se od pacijenata koji su u vreme prijema na bolničko lečenje već imali znake respiratornog oboljenja ili su bili u inkubaciji.

Prema dijagnozama, potvrdjenim u laboratoriji za influencu Centra za virusologiju IJZV, kod četiri pacijenta potvrdjen je tip B virusa gripa, a kod njih 13 tip A (H1N1).

Oba virusa su registrovani cirkulišući virusi u populaciji u sezoni 2012/13 godine i sadržani su u preporučenoj vakcini za prevenciju bolesti.

U saopštenju se navodi da su, radi suzbijanja epidemije, preduzete kliničke i epidemiološke mere kao i da su zabranjene posete pacijentima na klinikama gde je registrovana epidemija gripa.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Epidemija gripa u dve klinike u NS

Izvor: B92, 16.Feb.2013

Novi Sad -- U Kliničkom centru Vojvodine, na klinikama za hematologiju i za nefrologiju, od gripa je obolelo ukupno 17 pacijenata...U ovim klinikama trenutno je na lečenju 80 pacijenata. na internet stranici..Radi sprečavanja nastanka novih slučajeva oboljenja zabranjene su posete pacijentima na...

Nastavak na B92...

Novi Sad: Epidemija gripa u dve klinike

Izvor: Akter, 16.Feb.2013

U Kliničkom centru Vojvodine, na klinikama za hematologiju i za nefrologiju, od gripa je obolelo ukupno 17 pacijenata

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.