Eparhija se oglasila povodom zabrane za Đokoviće

Izvor: B92, 18.Maj.2023, 19:03

Eparhija se oglasila povodom "zabrane za Đokoviće"

Eparhija raško–prizrenska saopštila je danas da je duboko ožalošćena izjavom ministra kulture i sporta privremenih prištinskih institucija Hajrule Čekua.

Čeku je saopštio da nije zakonski moguć dolazak na Kosovo i Metohiju najboljem svetskom teniseru Novaku Đokoviću jer nije primio vakcinu protiv Kovida, iako, kako napominje, ta zakonska obaveza nije na snazi već više od godinu dana.

Đoković je izrazio želju da krsti svoju decu u jednoj od svetinja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Kosovu i Metohiji, odakle i sam potiče, navodi se u saopštenju Eparhije objavljenom na sajtu SPC u kojem se ocenjuje da je neprimerena reakcija Čekua, koji je na Tviteru napisao "Nema vakcine-nema ulaska" i podelio vest da je Đoković za italijanski Korijere dela sera rekao da bi voleo da se vrati na KiM.

"Molimo se Bogu da se ovo pitanje reši u skladu sa pravom slobodnog kretanja svih građana i verskih sloboda svih jer ne postoje nikakvi zakonski razlozi za zabranu ulaska Đokovića koga kao sportistu cene i mnogi kosovski Albanci", poručila je Eparhija raško–prizrenska.

Iz Eparhije raško-prizrenske napominju da nosioci poruke mira, kakvi su patrijarh Porfirije i Đoković, samo doprinose suživotu Albanaca, Srba i drugih naroda "noseći blagoslov za sve one koji ovde žive".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.