Emisija na HRT pomogla Sanaderu - više nije najneomiljaniji

Izvor: Blic, 05.Okt.2012, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Emisija na HRT pomogla Sanaderu - više nije najneomiljaniji

Zagreb - Gostovanje bivšeg hrvatskog premijera, a sadašnjeg optuženika Ive Sanadera u emisiji "Nedeljom u dva" Hrvatske televizije, smanjilo je u javnosti negativni doživljaj bivšeg premijera, i to za pet odsto u odnosu na septembar, pokazuju rezultati istraživanje koje je za HTV provela agencija Promocija plus.

Istraživanje na uzorku od 1.100 gradjana sprovedeno telefonom početkom sedmice, pokazalo je da SDP podržava 26,7 odsto gradjana, HDZ je i dalje druga najveća >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << hrvatska stranka sa 19,5 odsto, a Hrvatski laburisti čvrsto drže treće mjesto sa 9,5 posto.

Hrvatska narodna stranka kao deo vladajuće koalicije je četvrti i uživa podršku tri posto ispitanih.

U odnosu na poslednja dva meseca, HDZ je malo popravio svoj rezultat, a SDP u odnosu na avgust ima jedan odsto manju podršku.

Najpozitivniji je i dalje predsednik Ivo Josipović sa 35,9 odsto podrške, lider laburista Dragutin Lesar s 8,8 odsto je drugi, a premijer Zoran Milanović treći sa 7,5 odsto podrške.

Najnegativniji je sada vicepremijer sa 26,9 odsto, što je za 1,5 odsto manje nego mesec dana ranije.

O Sanaderu sada negativno misli 22,8 odsto gradjana, što je za oko pet odsto manje nego pre mesec dana.

Šefa HDZ-a Tomislava Karamarka kao nejnegativnijeg doživljava 11,6 odsto ispitanih.

Rad vlade ocenjen je sa 2,4, što je skoro isto kao i poslednja dva meseca, a ni predsednik ne odstupa mnogo od zadnjih meseci jer je njegova ocena je 3,7.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Emisija na HRT pomogla Sanaderu - više nije najneomiljeniji

Izvor: Blic, 05.Okt.2012

Zagreb - Gostovanje bivšeg hrvatskog premijera, a sadašnjeg optuženika Ive Sanadera u emisiji "Nedeljom u dva" Hrvatske televizije, smanjilo je u javnosti negativni doživljaj bivšeg premijera, i to za pet odsto u odnosu na septembar, pokazuju rezultati istraživanje koje je za HTV provela agencija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.