Električaru Kontrasta pritvor do 30 dana

Izvor: S media, 04.Apr.2012, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Električaru "Kontrasta" pritvor do 30 dana

Dežurni istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu Miroslav Alimpić, odredio je pritvor do 30 dana električaru novosadske diskoteke "Kontrast" Miroslavu Papugi (50) iz Gospođinaca, rekla je Tanjugu portparol tog suda Svetlana Tomić Jokić.

Papuga se kao električar tereti za krivično delo protiv opšte sigurnosti, a u vezi sa izazivanjem opšte opasnosti.

On je danas na saslušanju kod istražnog sudije rekao da nije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sposoban da iznese svoju odbranu, te se branio ćutanjem.

Sudija Alimpić mu je odredio pritvor i doneo odluku o pokretanju istrage.

Novi Sad: Sahranjena novinarka koja je stradala u diskoteci (FOTO)

Sahranjene žrtve požara: Roditeljski krik do neba (FOTO)

Određen pritvor vlasniku i zakupcima "Kontrasta" (FOTO)

Njemu se, prema navodima novosadske policije, na teret stavlja da je od 2006. do 2012. godine održavao električne instalacije u diskoteci "Kontrast" u kojoj je u požaru, u noći između 31. marta i 1. aprila, život izgubilo šest mladih ljudi.

Na osnovu istog krivičnog dela dežurni istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu juče je odredio pritvor do 30 dana Alojzu Ganiću, vlasniku diskoteke "Kontrast" i Slaviši Stanišiću i Dejanu Ratković, zakupcima tog ugostiteljskog objekta.

Pred istražnim sudijom Višeg suda Miroslavom Alimpićem, Ganić je dao izjavu, dok su se Stanišić i Ratković branili ćutanjem.

Sudija Alimpić je, pored određivanja pritvora, juče doneo odluku o pokretanju istrage povodom tragedije u diskoteci "Kontrast".

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.