Eksplozija u džamiji u Minesoti je bila teroristički čin

Izvor: B92, 07.Avg.2017, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Eksplozija u džamiji u Minesoti je bila teroristički čin"

Guverner Minesote Mark Dejton izjavio je da je eksplozija do koje je došlo u subotu u džamiji u Mineapolisu "teroristički čin", piše CNN.

Iz FBI navode da je uzrok eksplozije u Islamskom centru Dar Al-Faruk "improvizirana naprava", kao i da pokušavaju da utvrde ko ju je aktivirao i zašto.

Islamski centar je objavio da sumnjaju na zločin iz mržnje i da su stalna meta prijetnji.

Svedoci su izjavili da je neko bacio bombu kroz prozor džamije dok su se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vernici pripremali za jutarnju molitvu, a neki su rekli da su nakon eksplozije u blizini videli kombi koji se brzo udaljava.

U džamiji se nalazilo oko 20 ljudi, ali niko nije povređen. Vlasti veruju da je moguće da je neko bacio eksplozivnu napravu kroz prozor imamove kancelarije.

"Ovo izgleda kao kriminalni čin terorizma protiv imama koji, hvala bogu, nije bio prisutan u kancelariji. Uništenje koje je ovo sveto mesto pretrpelo je nezamislivo, neoprostivo i nadam se i molim da će počinitelj biti uhvaćen te snositi sve zakonske posledice", izjavio je Dejton.

Muslimanska zajednica oštro je osudila napad, a Muslimansko američko društvo u Minesoti je izjavilo da šest organizacija nudi nagradu od 24.000 dolara za informacije o počinitelju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.