Ekslozija, požar i kontaminacija

Izvor: B92, 22.Nov.2013, 08:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekslozija, požar i kontaminacija

Peking -- U požaru na naftovodu na istoku Kine danas je poginulo najmanje 35 ljudi, dok je njih 166 povređeno, a došlo je i do zagađenja mora usled curenja nafte

Na naftovodu u vlasništvu najveće kineske kompanije za preradu nafte "Sinopeka" je u gradu Ćingdao na istočnoj obali Kine rano jutros nastala pukotina, iz koje je nafta 15 minuta curila na ulicu i u more, nakon čega je cevovod zatvoren, prenela je agencija AP.

Nekoliko sati kasnije, dok su radnici popravljali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kvar, nafta se zapalila i došlo je do eksplozije na dva različita mesta.

U jednom od tih incidenata je u vazduh dignut lokalni put, a fotografije sa mesta nesreće prikazuju tela žrtava, razbacane betonske blokove, prevrnuta vozila i razbijene prozore na obližnjim zgradama.

Vlasti su odbacile mogućnost da je reč o terorizmu, a istraga uzroka nesreće je u toku. "Sinopek" je na svom sajtu objavio da će istražiti incident i pravovremeno objaviti izveštaje o tome.

Biro za zaštitu životne sredine pokrajine Ćingdao je saopštio da su postavljene prepreke za sprečavanje daljeg širenja naftne mrlje u moru, ali i da je mešavina gasa i nafte iz kanalizacije eksplodirala i zapalila se iznad mora.

Kontaminirano je više od 3.000 kvadratnih metara površine mora, naveo je Biro.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kina: U požaru na naftovodu šestoro poginulih

Izvor: Akter, 22.Nov.2013

U požaru na naftovodu na istoku Kine danas je poginulo šestoro ljudi, dok je još sedam osoba zadobilo teške povrede, saopštile su lokalne vlasti

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.