Ekološke organizacije traže zaštitu prirodnih resursa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2020, 16:16

Ekološke organizacije traže zaštitu prirodnih resursa

Predstavnici više od 40 ekoloških organizacija održali su danas dvočasovni protest ispred zgrade Vlade Srbije, sa zahtevom da država zaštiti prirodne resurse zemlje i zabrani gradnju mini hidrocentrala derivacionog tipa.

Tokom protesta, koji je organizovao pokret Odbranimo reke Stare planine, saobraćaj u Nemanjinoj je bio blokiran.

Okupljenima su se obratili, između ostalog, predstavnici organizatora, Zoran Stojanović iz Toplog Dola sa Stare planine, student >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prodekan na Šumarskom fakultetu Nikola Popović, samostalna narodna poslanica u dosadašnjem skupštinskom sazivu Sonja Pavlović, novinarka Tatjana Vojtehovski, a podršku skupu dala je i novinarka i aktivistikinja iz Zagreba Iva Anzulović.

Predstavnik organizatora protesta iz Pokreta Obranimo reke Stare planine Aleksandar Jovanović kaže za Tanjug da se oni protive izgradnji derivacionih mini hidroelektrana, jer je sistem takav da reke nestaju u cevima, samo zato što je neko rešio da zaradi velike pare

Jovanović tvrdi da pokret nije politička organizacija, niti je protest politički motivisan.

"Mi samo hoćemo da živimo u zdravoj životnoj sredini. Napravićemo plan kako ćemo rešavati Šabac, gde se truju ljudi, kako ćemo rešavati Frušku goru gde se uništavaju šume, jedan po jedan problem, ima nas dovoljno", rekao je Jovanović.

Od novog skupštinskog saziva očekuje da donese novi zakon o zaštiti životne sredine, koji se čeka dve godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.