Ekipa iz Čistoće će malo odležati u zatvoru

Izvor: Mondo, 26.Nov.2012, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekipa iz Čistoće će malo "odležati" u zatvoru

Viši sud u Beogradu danas je zbog zloupotreba u JKP Gradska čistoća osudio 16 optuženih na zatvorske kazne - bivšem direktoru Draganu Ignjatoviću devet i po godina zatvora.

U saopštenju Tužioca za borbu protiv organizovanog kriminala navodi se da je pored Ignjatovića, zbog poreske utaje i laverzacija na četrii godine zatvora osuđen Vladimir Bjelanović, Predrag Dejanović na dve godine i tri meseca, Nebojša Drulović na pet godina, Aleksandar Gajić na tri, Milan Jančić >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na četiri i po, Nenad Jokanović na šest i po, a Predrag Jokanović na tri godine.

Milan Kuzmanov osuđen je na osam godina i šest meseci, Enver Murselji na sedam godina, Novica Ostojić na tri, Goran Puce na sedam i po, Dejan Rajković na 10 meseci, Nebojša Savić na dve i po, Dejan Trmčić na tri i Nebojša Vukosavić na dve godine i osam meseci zatvora.

Istom presudom od optužbe su oslobođeni Dragan Mandušić, Srđan Milovanović, Milorad Mitrović, Mirča Rašković, Radenko Živanović, Miloš Jokanović, Dušica Martić, Zoran Cvijanović i Dušan Radić.

U maju 2008. godine, kada je proces počeo, Specijalno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala podiglo je optužnicu protiv grupe od 34 člana zbog zločinačkog udruživanja, zloupotrebe službenog položaja, pranja novca i poreske utaje u "aferi Gradska čistoća" pod sumnjom da su za sebe pribavili 374 miliona dinara.

Tužilaštvo će nakon dobijanja pisanog otpravka presude i detaljne analize odlučiti o podnošenju žalbe, dodaje se u saopštenju Tužioca za borbu protiv organizovanog kriminala.

(Tanjug, printscreen)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.