U ponedeljak izricanje presude đubretarskoj mafiji

Izvor: Kurir, 25.Nov.2012, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ponedeljak izricanje presude đubretarskoj mafiji

Suđenje je trajalo četiri godine, od novembra 2008. godine, nakon što je Specijalno tužilaštvo 15. maja te godine podiglo optužnicu protiv 34 osobe

BEOGRAD - Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu u ponedeljak će izreći prvostepenu presudu organizovanoj kriminalnoj grupi u javnosti poznatoj kao "đubretarska mafija", čiji se pripadnici terete da su zloupotrebama u javnom komunalnom preduzeću "Gradska čistoća Beograd" sebi pribavili korist od 374 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dinara.

Suđenje je trajalo četiri godine, od novembra 2008. godine, nakon što je Specijalno tužilaštvo 15. maja te godine podiglo optužnicu protiv 34 osobe.

Kao organizatori te kriminalne grupe označeni su bivši direktor "Gradske čistoće" Dragan Ignjatović, vlasnik tri privatna preduzeća Milan Kuzmanov i vlasnik preduzeća "Hidraulik sistem" Goran Puce.

Prema optužnici, od januara 2005. do 13. novembra 2007. godine, u Beogradu i Požarevcu Ignjatović, Puce i Kuzmanov organizovali su kriminalnu grupu radi sticanja dobiti i pribavljanja imovinske koristi.

Oni su se dogovorili da Puceov "Hidraulik sistem" i preduzeće "Faplos" Nebojše Drulovića ispostavljaju fakture i otpremnice sa neistinitom sadržinom kako bi se prikazao prividan ulaz robe (četke za auto-čistIlice marke "dulevo", razna hidraulična creva, hidraulične pumpe i druge delove), iako roba nije stvarno isporučena "Gradskoj čistoći".

Tako je stvorena fiktivna obaveza "Gradske čistoće" prema navodnim dobavljačima, a privredna društva ostalih okrivljenih imala su ulogu i zadatak da međusobno dostavljaju dokumentaciju sa neistinitom sadržinom, fakture i otpremnice, i tako stvaraju prividan ulaz i izlaz robe iz svojih preduzeća ka "Hidraulik sistemu" i "Faplosu" za robu koja su ta dva preduzeća navodno isporučila "Gradskoj čistoći".

U optužnici se navodi da je nakon stvorenog privida poslovnog odnosa "Gradske čistoće", "Hidraulik sistema" i "Faplosa", "Gradska čistoća" platila za fakture, a novac je kasnije "opran" preko stranih preduzeća na Kipru i u Austriji.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U ponedeljak presuda "đubretarskoj mafiji"

Izvor: Akter, 25.Nov.2012

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu u ponedeljak će izreći prvostepenu presudu organizovanoj kriminalnoj grupi u javnosti poznatoj kao "đubretarska mafija"

Nastavak na Akter...

Presuda "đubretarskoj mafiji"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2012, 02:11

BEOGRAD -..Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu danas će izreći prvostepenu presudu organizovanoj kriminalnoj grupi u javnosti poznatoj kao "đubretarska mafija", čiji se pripadnici terete da su zloupotrebama u javnom komunalnom preduzeću "Gradska čistoća Beograd" sebi pribavili korist od 374...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.