EVO ŠTA RADI U ZATVORU MONSTRUM ZBOG KOG JE SRBIJA PLAKALA: Malu Kaju (3) zlostavljao u šumi do smrti dok je njena MAJKA GLEDALA

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2024, 17:20

EVO ŠTA RADI U ZATVORU MONSTRUM ZBOG KOG JE SRBIJA PLAKALA: Malu Kaju (3) zlostavljao u šumi do smrti dok je njena MAJKA GLEDALA

Mala Katarina Janković imala je samo tri godine. Sa svojom majkom i njenim dečkom otišla je u Zvezdarsku šumu. Tu se dogodio zločin koji je celu Srbiju ostavio bez teksta.

Mnogi zločini počinjeni na teritoriji Srbije uznemirili su javnost. Neki od njih su toliko surovi da se i godinama, ali i decenijama kasnije sa jezom govori o njima, a akteri krvavih pirova služe dugogodišnje robije ili su sami presudili sebi. U kategoriji Najjeziviji zločini u Srbiji podsećamo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vas na neka monstruozna dela koja su odnela nevine živote i zavila u crno mnoge porodice, ali i cela mesta u kojima su se desili.

Svirepo - to je možda i mala reč da opiše šta se u Beogradu dogodilo 17. jula 2005. godine. U Zvezdarskoj šumi Mališa Jevtović (48) je zverski, do smrti, silovao malu Katarinu Kaju Janković (3), ćerku svoje ljubavnice Ane Filipović (41). Devojčica je preminula nekoliko dana kasnije.

Njihov krajnje bolestan čin razotkriven je kada su je majka i njen ljubavnik u nedelju doneli u Kliničko-bolnički centar "Zvezdara". Hladnokrvno su tvrdili da je devojčica pala sa kreveta i da su tada nastale brojne povrede po telu, od kojih je dete preminulo.

Ana je ostala kod česme da zapali cigaretu, a svom partneru je dozvolila da sa ćerkicom ode dublje u šumu. Mališa je Kaju odveo do napuštene građevine gde je tukao po glavi i celom telu, a onda je i silovao. Majka je za to vreme "čuvala stražu". Nakon stravičnog zlostavljanja, devojčica je bila prljava i povraćala je. Bez imalo savesti, odveli su je kući, okupali, a onda seli da večeraju.

Katarina je bila u nesvesti, njeno telo je bilo plavo i ukočeno. Tek tada su je poveli kod lekara, ali, bilo je prekasno.

Mališa Jevtović i Ana Filipović sada se nalaze iza rešetaka. Jevtović je osuđen na maksimalnu kaznu zatvora, koja je u tom trenutku iznosila 40 godina, dok je ona osuđena na 37 godina. Ako živi dočekaju da im istekne kazna, Mališa će imati 71 godinu, a njegova bivša ljubavnica 62.

Potresne reči sudije Siniše Sofrenovića, koji ih je osudio, prepričavaju se i danas:

Devojčica nije doživela da poraste zahvaljujući majci koja je nije volela i njenom prijatelju koji ju je mrzeo. Kako inače protumačiti više od 50 povreda telu nevinog deteta? Lik male Katarine lebdeo je u toku celokupnog suđenja. Njen osmeh na licu na stolu u bolnici, kada je već konstatovan smrtni ishod, pokazivao je, nevino stvorenje koje se rešilo muka i posle dugotrajnih patnji odahnulo - rekao je tada sudija Sofrenović i rasplakao celu sudnicu.

Obično se priče zaborave. Zločinci završavaju iza rešetaka, i retko imamo priliku da saznamo kako izgledaju njihovi dani. Monstrum Jevtović je iz zatvora tužio državu jer su ga zatvorski čuvari navodno tukli u nekoliko navrata, pa je Evropski sud za ljudska prava u Strazburu u decembru 2019. godine naložio da mu se isplati 4.000 evra odštete "zbog pretrpljenih fizičkih i duševnih bolova". On je tvrdio da su ga navodno zlostavljali stražari i komandiri dok je bio u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu, a posle i u Sedmom paviljonu požarevačke "Zabele". U pritužbama je tvrdio da su ga terali da im liže cipele, da laje, da jede izmet, pije urin, da su mu gurali pendrek u usta...

Predsednik Jedinstvene sindikalne organizacije za izvršenje krivičnih sankcija Zvonko Tomašević je u emisiji "Crna hronika" ispričao kako je izgledao njegov i Jevtovićev susret:

Taj čovek je izgledao kao monstrum. On je izuzetno bezobrazan i zahtevan. Čak je dobio i sudsku zaštitu da ga svi čuvaju da ga ne bi neko napao. Iscenirao je par puta da ga je neko tukao. Međutim, kada se izvršio uvid u video zapise, videlo se da niko nije bio u sobi. On je sam sebe udario stolicom da bi izazvao povrede.

Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.