EVO KO IMA PRAVO NA ODŠTETU NAKON NEVREMENA: Kako se izboriti sa posledicama superćelijske oluje

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jul.2023, 11:33

EVO KO IMA PRAVO NA ODŠTETU NAKON NEVREMENA: Kako se izboriti sa posledicama superćelijske oluje

"Zelenilo Beograd" može da nadoknadi štetu ukoliko je "njihovo" drvo palo na automobil

Posledice jučerašnjeg nevremena vidljive su jutros na gotovo svakom koraku u gradovima koje je sinoć pogodila superćelijska oluja, kakva se ne pamti.

U oluji je povređeno dosta ljudi, a načinjena je i ozbiljna šteta.

Automobili koje su smrskala stabla koja je iz korena isčupao jak vetar nisu redak prior nakon sinoćnjeg haosa.

Nažalost, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nisu retki ni srušeni krovovi kuća i zgrada, uništeni lokali i izbijeni prozori, a šteta na poljoprivrdnim gazdinstvima tek će biti vidljiva.

Ko ima pravo na odštetu nakon ove oluje govore iz Udruženja osiguravača.

- Onaj ko je platio polisu da bude zaštićen od posledica oluje, bez obzira na to da li pričamo o kući, imovini, poljoprivredi ili o životu, imaju pravo na odštetu i šteta će im biti nadoknađena - kaže za medije Zoran Ćirić, predstavnik Udruženja osiguravača Srbije.

On ističe da se uslovi osiguranja preciziraju prilikom kupovine polise i da svako zna od čega je tačno osiguran.

- Kada kupujete polisu osiguranja imovine, vi birate od čega sve želite da budete osigurani. Preporuka je da se oni koji su pretrpeli štetu što pre jave svom osiguravajućem društvu, bilo da je ona na vozilima, na kući, na poljoprivrednim zasadima ili da su u pitanju povrede kod ljudi koji imaju životno osiguranje - kaže Ćirić.

Iako vlada uvreženo mišljenje da su oni koji imaju kasko osiguranje automatski zaštićeni od svega, naš sagovornik objašnjava da to nije baš tako.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

KASKO NE POKRIVA BAŠ SVU ŠTETU OD OLUJE: Evo ko ima pravo na nadoknadu

Izvor: Pančevac-online.com, 20.Jul.2023

Posledice jučerašnjeg nevremena vidljive su danas na gotovo svakom koraku u gradovima koje je sinoć pogodila superćelijska oluja, kakva se ne pamti. U oluji je povređeno dosta ljudi, a načinjena je i ozbiljna šteta. Automobili koje su smrskala stabla koja je iz korena isčupao jak vetar nisu redak...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.