Izvor: Beta, 30.Jan.2020, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EUFOR nije tražio niti namerava da kontroliše Vučićevu donaciju Gimnaziji u Mrkonjić Gradu

EUFOR nema nameru niti je tražio da kontroliše donaciju u vidu računarske opreme koju je juče Gimnaziji u Mrkonjić Gradu uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić."Timovi EUFOR-a redovno posećuju lokalne zajednice, uključujući škole, kako bi se upoznali sa opštom situacijom i problemima koje zajednice imaju. Tim za vezu EUFOR-a iz Banjaluke kontaktirao je direktora Gimnazije u Mrkonjić Gradu kako bi utvrdio da li je škola zainteresovana za posetu", rečeno je agenciji Beta iz sedišta EUFOR-a u Sarajevu.Još je navedeno da su vojnici EUFOR-a "iz pristojnosti pitali da li je poseta predsednika Vučića protekla dobro"."Ni u jednom trenutku nije postojala namera da se vrši inspekcija ili kontrola donacije", navedeno je iz EUFOR-a.Dodaje se da se u sklopu posete školama obično nudi i obuka u poznavanju opasnosti od mina i navodi da timovi za osmatranje i vezu EUFOR-a godišnje održe obuku u poznavanju opasnosti od mina za 15.000 polaznika.Banjalučka Alternativna televizija (ATV) je ranije danas objavila da su pripadnici EUFOR-a telefonom pozvali direktora Gimnazije u Mrkonjić Gradu, zahtevajući da prekontrolišu opremu koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče donirao Mašinskoj školi i Gimnaziji u tom gradu.Iz Ministarstva prosvete i kulture RS su naveli da ih je direktor Gimnazije u Mrkonjić Gradu obavestio o ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

EUFOR nije tražio niti namerava da kontroliše Vučićevu donaciju Gimnaziji u Mrkonjić Gradu

Izvor: Danas, 30.Jan.2020

EUFOR nema nameru niti je tražio da kontroliše donaciju u vidu računarske opreme koju je juče Gimnaziji u Mrkonjić Gradu uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.