EU: Blokada Gaze neprihvatljiva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2010, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU: Blokada Gaze neprihvatljiva

LUKSEMBURG -

Evropska unija je povećala pritisak na Izrael da prekine blokadu Gaze, izjavila je danas u Luksemburgu visoka predstavnica EU za spoljne poslove Ketrin Ešton.

U nacrtu deklaracije pripremljene za današnji sastanak ministara inostranih poslova EU u Luksemburgu, za trogodišnju blokadu Gaze se kaže da je "neprihvatljiva i kontraproduktivna", preneo je AP.

Specijalni izaslanik za Bliski istok Toni Bler sastaće se danas sa ministrima EU >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da bi razgovarao o blokadi Gaze i o posledicama prošlomesečnog napada na brodove sa humanitarnoj pomoći za pojas Gaze, navela je Eštonova.

I Međunarodni komitet Crvenog Krsta saopštio je danas u Ženevi da je izraelska blokada pojasa Gaze u suprotnosti sa ženevskim konvencijama i pozvao na njeno ukidanje, preneo je Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.