ESKALACIJA HORORA: Osumnjičeni masovni ubica iz Mladenovca i njegov otac opet u središtu skandala

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jul.2023, 19:52

ESKALACIJA HORORA: Osumnjičeni masovni ubica iz Mladenovca i njegov otac opet u središtu skandala

Masovni ubica i njegov cimer potukli se u ćeliji, ali su zatvorski stražari brzo reagovali.

Uroš Blažić, osumnjičen za masovno ubistvo u selima Malo Orašje i Dubona, premešten je iz Specijalne zatvorske bolnice u pritvor u Smederevu nakon završetka psihijatrijskog veštačenja. Nedugo nakon toga, došlo je do incidenta između Uroša i njegovog cimera iz ćelije.

U tom sukobu, obojica su udarila jedan drugog šamarom. Prvo je muškarac koji je bio sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Blažićem u ćeliji, uputio udarac, a zatim mu je Blažić uzvratio. Blažić nije zadobio povrede, dok drugi pritvorenik ima podliv ispod oka. Nakon toga su prekinuli sukob, pritisnuli taster za pomoć i sami pozvali zatvorske stražare.

Prema proceduri, Blažić je odvojen od cimera s kojim je imao sukob. Budući da se radi o manjem disciplinskom prekršaju, Blažić i dalje boravi u grupnoj ćeliji.

Nezvanično se saznaje da se Blažić normalno ponaša nakon incidenta, potpuno je miran i nije uključen u nove nemire.

U međuvremenu, saznaje se da je Više javno tužilaštvo u Smederevu predložilo sudu da za još 30 dana produži pritvor ocu ubice iz Mladenovca koji se sumnjiči da je ubio devet i ranio 11 ljudi, potvrđeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

 Produženje pritvora se predlaže zbog sumnje da će ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Uhapšen je u cilju utvrđivanja činjenica koje se odnose na poreklo oružja kojim je njegov sin počinio zločin.

Prilikom pretresa objekata koje koristi otac ubice nađeno je nekoliko stotina metaka različitog kalibra, barutno punjenje za municiju, po jedan pištolj i revolver nalik na vatreno oružje, jedna ručno pravljena naprava sa mogućnošću okidanja, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih delova za vatreno oružje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.