ERJAVEC: Žalim zbog odluke Izraela da pozove ambasadora Slovenije

Izvor: Press, 22.Maj.2018, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ERJAVEC: Žalim zbog odluke Izraela da pozove ambasadora Slovenije

ERJAVEC: Žalim zbog odluke Izraela da pozove ambasadora Slovenije
Foto: Screenshot
LJUBLJANA - Ministar spoljnih poslova Slovenije Karl Erjavec rekao je da žali zbog odluke Izraela da pozove na razgovor slovenačkog ambasadora u toj zemlji Barbaru Sušnik, zbog podrške Slovenije rezoluciji Saveta za ljudska prava UN o nezavisnoj međunarodnoj istrazi nedavnih pogibija Palestinaca u Gazi.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << /> "Žalim zbog ove mere. S obzirom na broj ubijenih i ranjenih i na predsedavanje Savetom za ljudska prava UN, u obavezi smo da istražimo to. To je razlog zašto smo podržali istragu", rekao je on.
 
Izrael je pozvao na razgovor ambasadorku Sušnik pošto je Slovenija glasala za rezoluciju o formiranju nezavisne komisije koja će istražiti događaje koji su doveli do pogibije više od 100 Palestinaca u Gazi, duž granice s Izraelom.
Rezoluciju je podržalo 29 zemalja.
 
Erjavec ističe da pozivanje ambasadorke nije bilo neophodno. 
 

Slovenačko ministarstvo spoljnih poslova odgovoriće na taj potez Izraela, rekao je Erjavec, koji je istakao da Slovenija neće pozivati izraelskog ambasadora.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.