ERDOGAN NAKON RAZGOVORA SA PUTINOM: Imao je šta da poruči talibanima!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Avg.2021, 00:12

ERDOGAN NAKON RAZGOVORA SA PUTINOM: Imao je šta da poruči talibanima!

Erdogan je ocenio i da bi nova vlada u Avganistanu trebalo da bude inkluzivna "kako bi održavala različitost ljudi" u Avganistanu, prenosi TAS S.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ocenio je danas, tokom telefonskog razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, da bi članovi radikalnog pokreta talibana, koji su preuzeli vlast u Avganistanu, trebalo da izbegnu da ponove greške iz prošlosti.

- Erdogan je rekao da želi blagi prenosa (vlasti) u Avganistanu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i istakao da je potrebno da talibani ne ponove svoje greške iz prošlosti i da se ponašaju s razumevanjem u odnosu na sve etničke grupe, i održe svoja obećanja - navodi se u saopštenju kabineta turskog predsednika.

Kako je ranije objavljeno, Putin i Erdgodan razgovarali su danas telefonom o situaciji u Avganistanu i naglasili da je najvažnije da se obezbedi i mir za civile u toj zemlji.

Oni su takođe naveli da im je prioritet da se nađu rešenja u ratu protiv terora i trgovine drogom, saopštio je Kremlj.

- Predsednici su imali ozbiljan razgovor o situaciji u Avganistanu. Naglasili su koliki je značaj da se obezbedi stabilnost i mir za civile u toj zemlji, odnosno, koliko je bitno da se poštuje red i zakon - navodi se u saopštenju koje je preneo TAS S.

Putin i Erdogan su se saglasili da će ojačati bilateralnu saradnju po pitanju Avganistana.

Više vesti o dešavanjima u Avganistanu možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.